De Praktijk van Margriet Dings
21 Oct, 2019
Door Karin de Jonge
Als ik de praktijkruimte van Margriet Dings binnenstap, springt de grote poster met berkenbomen me direct in het oog. Ik waan me even in een bos, en dat brengt me al snel in een rustiger stemming. Dat komt trouwens niet alleen door de praktijkruimte. De manier waarop Margriet praat en aandachtig aanwezig is, werkt ook rustgevend op mij. Rustig en bescheiden vertelt ze over haar werk en haar ontwikkelingsweg. Tijdens ons gesprek merk ik dat mijn adem zakt en dat ik steeds meer achterover in mijn stoel leun. Zo mag ik aan den lijve ervaren wat Margriet eigenlijk beoogt in haar praktijk, namelijk in contact komen met jezelf en je innerlijke rust.
Margriet begon haar werkende leven ooit als fysiotherapeut in een algemeen ziekenhuis. Het werk deed ze lang met veel plezier, maar na verloop van tijd ging het wringen dat er nogal beperkt gekeken werd naar gezondheid. ‘Ik vond mijn vak heel mooi, maar in het ziekenhuis gaat het toch vooral om opereren en medicijnen. Ik wilde verder kijken dan de klacht en stelde mezelf vragen als: wie is deze persoon, en hoe gaat hij of zij om met de klacht? In het ziekenhuis was daar geen ruimte voor, dus ging ik me verder oriënteren.
Ik kwam op het spoor van de opleiding Integra. Oorspronkelijk is deze door Roy Martina opgezet, gebaseerd op inzichten uit natuurgeneeskundige therapieën zoals kinesiologie, homeopathie, acupunctuur en reflexologie. Zo’n integrale visie op gezondheid sprak me erg aan en zo startte ik vijftien jaar geleden mijn natuurgeneeskundige praktijk. Met behulp van gesprekken en het testen met de biotensor onderzocht ik welke natuurlijke middelen ondersteunend konden zijn voor iemands klachten. Dat heb ik lang met plezier gedaan. De laatste jaren merkte ik echter dat het testen niet meer bij me past. Natuurlijke middelen zijn mooi, maar gaandeweg ontdekte ik de impact van innerlijke bewustwording op onze gezondheid. Daarom ben ik me steeds meer daarop gaan richten, via gesprekken, geleide meditaties en oefeningen. Daarbij kan ik ook gebruikmaken van bloesemremedies ter ondersteuning, maar de focus ligt op de innerlijke bewustwording.