EU Green deal voor een booming biologische sector

20 Jan, 2020

Afgelopen december werd door de EU de ‘Green Deal’ gepresenteerd: een investering van honderden miljarden euro’s in alles wat bijdraagt aan een schoner klimaat. Om op die manier voor 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te worden. Daarbij wordt er groots ingezet op de biologische landbouw. Door financiële steun aan biologische boeren wordt het aantrekkelijker om op deze manier te boeren. Als de biologische landbouwsector toeneemt, zal ook het aanbod biologische producten stijgen. Binnen de Green Deal wordt bovendien meer ruimte vrijgemaakt voor de herevaluatie van de veiligheid van hormoonverstorende stoffen.

Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector, verwacht dat biologisch de komende jaren booming wordt, mede door de Green Deal. Daar waar biologisch voedsel eerst een nicheproduct was, gaat dit het komend decennium flink veranderen, zo zegt directeur van Bionext Michaël Wilde. Nederlanders zoeken steeds meer verbinding met hun voedsel. Ze willen niet alleen weten waar hun eten vandaan komt, maar ook hoe de voedselproductie bijdraagt aan een betere wereld.

Uit verkennend onderzoek blijkt dat de natuurlijke zorg (CAM) ook bijdraagt aan een schoner klimaat. Door haar focus op preventie van chronische klachten door leefstijlaanpassing, leidt het gebruik van de natuurlijke zorg uiteindelijk tot een reductie in zorgconsumptie (ziekenhuis en synthetisch geneesmiddelgebruik). Uit Amerikaans onderzoek blijkt deze reductie wel 43 procent te kunnen zijn (James, 2015). De organisatie EuroCam is in Brussel de stem voor de lobby in de natuurlijke zorg. Meer over hun werk inclusief een mogelijkheid om hun werk te steunen treft u hier.

Meer informatie over de Green Deal van de EU treft u op: ec.europa.eu

Bronvermelding:

James E. Stahl ,Michelle L. Dossett,A. Scott LaJoie, John W. Denninger,Darshan H. Mehta,Roberta Goldman,Gregory L. Fricchione,Herbert Benson. Relaxation Response and Resiliency Training and Its Effect on Healthcare Resource Utilization Published: Plos October 13, 2015

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter