Casussen gevraagd voor de nieuwe Vakbladrubriek Casuïstiek

07 Dec, 2022

Van een goed en systematisch beschreven casus kunnen we als zorgprofessionals veel leren. Is het niet om een verhelderend perspectief op een therapeutische benaderwijze, dan is het wel om elkaars behandelwijzen beter te leren kennen. Ook voor doorverwijs- of samenwerkmogelijkheden. Een casusbeschrijving kent een aantal vaste onderdelen. Het is een afspiegeling van de dagelijkse praktijksituatie die om verschillende redenen interessant is om extra podium te geven.

Het gaat ons niet zozeer om een ‘succes’-casusbeschrijving, maar meer om een casus die op je netvlies is gebleven omdat die je vakprofessionele inzichten bracht, die de moeite waard zijn om met collega’s te delen.
Voorwaarde is dat de casus interdisciplinair leesbaar is: dus voor alle diverse professionals in de complementaire zorg. In Vakblad 1 van 2023, dat eind deze maand uitkomt, geven we een uitgebreidere instructie over de elementen waaruit zo’n casusbeschrijving bestaat. Heb je zin om een bijdrage te leveren? Of wil je meer toelichting? Meld je dan bij de redactie via redactie@vnig.nl.

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter